Harminckét országból kétszázöt sportoló nevezése érkezett meg eddig a szervezőkhöz a február 20. és 22. között megrendezésre kerülő egri paralimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyre. Ausztrália és Óceánia, illetve Afrika kivételével minden földrész képviselteti magát a viadalon.





A verseny fővédnöke dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős államtitkára. A politikushoz közel áll a küzdősport, előbb karatézott, több mint húsz éve kungfuzik, a Wing Tsun harcművészeti szakág negyedik fokozattal rendelkező mestere. Az egri Világkupa-viadal védnökei: Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Habis László, Eger polgármestere és dr. Liptai Kálmán, az egri Eszterházy Károly Főiskola rektora.

A sportcsarnok átalakítása miatt a versenyt az Eszterházy Károly Főiskola csarnokában rendezik (3300 Eger, Leányka u. 6., a „C” épület fölött). A résztvevők a Hotel Eger&Parkban laknak majd.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Magyar Paralimpiai Bizottság
Bernau Péter írása)