Meg sem szorították Szabó Nikolettet, úgy szerzett az Egyesült Államokban harmadszor is világbajnoki aranyérmet. Ahogyan azt Keserű József edző megtippelte, tanítványa, Niki a látássérültek cselgáncs-világbajnokságán Colorado Springsben simán harcolt ki újabb aranyérmet. Történetesen immáron a harmadikat!



„Sütött róla, belőle az önbizalom, amikor megkezdte a küzdelmét, éreztem, hogy semmiféle baj nem érheti – értékelt Keserű József. – Colorado Springs, az amerikai olimpikonok sportközpontja egy csodás létesítménykomplexum, gyönyörködhettünk benne éppen eleget.”

Persze maga a diadal volt a legcsodálatosabb látványosság. Nikinek a 70 kilogrammban bemért nyolc versenyző közül másodikként jött soron a háromszoros paralimpiai aranyérmes, sokszoros világelső spanyol Carmen Herrera Gomez, ám egy remek válldobás, egy ötpontos akció azt jelentette, hogy képviselőnk vb-fináléba lépett. S ha már ott volt, a kínai Csu sem sok vizet zavart, őt ipponnal teremtette oda reprezentánsunk.

„Csaknem két év van hátra a riói paralimpiáig, és megnyugvás, hogy kiharcoltuk a rajtjogot” – szögezi le Keserű mester.

S hogy Niki pályafutása negyedik paralimpiáján mire viszi?

„A rutinját illetően nincs ok panaszra. Amikor 2012-ben Londonban azt mondta, hogy folytatja tovább, mert neki nem eredmény a paralimpiai bronzérem, akkor éreztem: bajnokként kíván visszavonulni. Úgy érzem, meg is lesz az a hiányzó első helye.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Puebla Sportbajnokok
Komáromi Tibor írása)