Szabó Nikolett a 70 kilogrammosok mezőnyében aranyérmes lett az IBSA judo-világbajnokságon, amelyre az Egyesült Államokban, Colorado Springsben került sor. Ezzel Dávid Krisztina sportlövő után Niki lett a 2016-os riói paralimpia második biztos magyar indulója!



A kiváló sportolónő Athén, Peking és London után pályafutásának negyedik paralimpiájára szerezte meg a részvételi jogot!

„Az első versenynapon az 57 kilogrammos Burányi Flóra a nyitómérkőzésén ipponnal nyert brazil riválisa ellen, majd kikapott erősebb kínai ellenfelétől. A vigaszágon Flórát egy brazil judós győzte le, így sportolónőnk a hetedikként zárt – számolt be a történtekről Bíró Norbert, a magyar csapat vezetője. – Volt azonban magyar döntős már az első napon is, Gosztonyi Balázs mérkőzésvezető egész napos kiváló teljesítményének köszönhetően közreműködhetett a világbajnoki címről döntő küzdelemben is!

A második napon Vincze Gábor ipponnal verte dél-afrikai ellenfelét, majd vereséget szenvedett a paralimpiai címvédő ukrán sportoló ellen. Sajnos a vigaszágon sem sikerült javítani, így Gabi helyezetlenül zárt.

Szabó Nikolett hiába dobott ippont az első mérkőzésen, mindenki látta hogy ő volt a dobó fél, csak a három bíró nem. A magyar csapat óvása után változtatták csak meg az eredményt. Ez a közjáték annyira felpaprikázta Nikit, hogy az elődöntőben legyőzte a háromszoros paralimpiai aranyérmes spanyol judokát, majd nagyon higgadt és magabiztos munkával ipponnal nyerte meg a döntő mérkőzést és ezzel újra világbajnoki címet szerzett, és egyúttal kvótát a riói paralimpiai játékokra!”


{edocs}/images/stories/versenykiirasok/colorado.pdf,640,1000{/edocs}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014)