A 2020-as tokiói nyári paralimpia volt a központi témája a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetsége (IBSA) judo magyar vezetőinek és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) irányítóinak hivatalos megbeszélésén.




Bíró Norbert, az IBSA Judo elnöke és Tardos János elnöki tanácsadó Bonnban, az IPC székhelyén tárgyalt a sportág jövőjét érintő kérdésekről. Tardos János tájékoztatása szerint már most folyik az egyeztetés a 2020-as tokiói nyári paralimpia programjáról, egyes sportágakon belül az indulók létszámáról. A végleges döntés a tokiói programról az IPC októberi, berlini ülésén születik meg.

Az egyeztetések során a magyar vezetők tájékoztatást kaptak az IPC hosszú távú stratégiai terveiről, ezt követte a megbeszélés a látássérült judo aktuális kérdéseiről, a riói paralimpiai kvalifikációs rendszerről, illetve a tokiói tervekről.

Bíró Norbert és Tardos János találkozott Xavier Gonzalezzel, az IPC főigazgatójával is. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a judo a vak és látássérült sport egyik alappillére, dicsérte az új vezetés magas szintű szakmaiságát és további közvetlen támogatásáról biztosította az IBSA Judo magyar vezetőit.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság
Bernau Péter)