Újonc judósoknak szervezett nagyszabású megmérettetést a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola a Városi Sportcsarnokban. Elsősorban azokat várták a viadalra, akik még kevés versenytapasztalattal rendelkeznek.



A Kapos.hu videója: KLIKK IDE!


A legifjabb tehetségek is kipróbálhatták tudásukat a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint a Kaposvári Nehézatlétikai SE közös rendezvényén. Több mint száz kaposvári fiatal mellett a sportiskola vidéki bázisairól is érkeztek sportolók.

„Ez a nap elsősorban az újonc judósokról szól. Itt a gyerekek kilencvenöt százaléka az utóbbi egy, fél éven belül kezdte el a judózást. Többségük olyan még emiatt, hogy magasabb szintű versenyre még nem vihetőek el, viszont ez egy nagyon jó motiváló verseny, éppen ebből a célból, hogy legyen azért verseny megmérettetés is, az övvizsgák mellett természetesen” – mondta Böröcz Zsolt, a Kaposvári Sportiskola vezetőedzője.

Kaposvár mellett tizenhárom településről érkeztek cselgáncsozók. „Nagy az utánpótlás, ide is húsz fővel érkeztünk. A klubnak az egyharmada kezdőkből áll, tehát pont a tudásszintünknek ez a verseny megfelelő” – tette hozzá ifj. Nagysolymosi Sándor, zalaegerszegi vezetőedző.

A kaposváriak egyik nagy reménysége, Schneider Barnabás, aki a versenyt megelőzően a Budapest-kupán is sikerrel szerepelt. A fiatal versenyző mindegyik ellenfelét legyőzte a fővárosban, és az első helyen zárt. A kaposvári viadalon is a maximumot akarta kihozni magából.

„Meg szeretném nyerni az összes meccsemet és első helyezett szeretnék lenni” – válaszolta Schneider Barnabás, a Kaposvári Sportiskolától.

A judo a lányok körében is egyre népszerűbb. Volt olyan induló, akinek élete első versenye volt a kaposvári.

„Nagyon szeretek judózni, hogy megvédhessem magam, meg így több barátom is lett, hát és mert szeretek” – mondta Herkli Virág Csokonyavisontáról.

Az egész napos verseny elérte a célját, hisz a fiatal cselgáncsozók sikerélménnyel térhettek haza, már csak azért is, mert mindegyikük éremjutalmazásban részesült.

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Kapos.hu)