A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetsége javaslatát elfogadva kinevezte Tardos Jánost, aki a 2016-os riói paralimpia judo versenyeinek technikai küldötte (Technical Delegate) lesz – tájékoztatta a Judoinfo olvasóit Bíró Norbert, az IBSA judo bizottságának elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság judo szövetségi kapitánya.



A pekingi paralimpiára három judósunk készülhetett judóban:
Papp Gábor (balról), Szabó Nikolett
 és Vincze Gábor. Képünkön Keserű
József szövetségi kapitány és Tardos János nemzetközi bíró társaságában


– Az elismert sportszakember hosszú évtizedek óta tevékenykedik a magyar judóért. Versenybíróként Atlantában és Sydneyben az olimpiai játékokon, míg Athénban és Pekingben a paralimpiai játékokon képviselte a magyar színeket.

Egyesületi elnökként, a szövetség alelnökeként is mindig maximalizmussal szolgálta szeretett sportágát. Miután belekóstolt a paralimpiai mozgalomba bíróként, sportvezetőként is szerepet vállalt. A Magyar Látássérültek Sportszövetségének elnöki teendőit látta el a szervezet átalakulásáig, majd a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségi tagja lett.

Jelenleg a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetsége judo bizottságában elnöki tanácsadó. Eddigi pályafutása és önzetlen lelkesedése elismeréseként ő láthatja el a riói paralimpia judo versenyeinek technikai küldötti feladatait. Pozíciójában kapcsolatot tart a helyi szervező bizottsággal, képzi az önkénteseket és szervezőket, irányítja a versenybírókat, segít a technikai értekezlet lebonyolításában és felügyeli a versenyeket az eredményhirdetéssel és doppingvizsgálattal bezárólag.

Hatalmas megtiszteltetés ez Jánosnak, és mellette az egész magyar paralimpiai mozgalomnak, illetve a teljes hazai judós társadalomnak. Sok sikert kívánunk munkájához!”



 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014)