Minden érintett összefogásával, a britek visszalépése után két hónap alatt szervezte meg a látássérültek Egerben szerdán kezdődött judo Európa-bajnokságát a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB).



„Az MPB-ben évek óta folyó tudatos szakmai munka elismerése és óriási sportdiplomáciai siker, hogy minket kértek fel beugróként az Eb lebonyolítására – idézte Gömöri Zsoltot, az MPB elnökét az esemény szerdai sajtótájékoztatójáról szóló közlemény. – A mezőny erősségét és a résztvevők létszámát tekintve is történelmi csúcs születik idén, huszonkét országból százötven versenyző méri össze tudását, a kísérőkkel együtt több mint kétszázötvenenen vesznek részt az Eb-n.”



A sportvezető kifejtette, a Magyar Judo Szövetség, Eger városa és a szállást biztosító Hotel Eger & Park összefogása nélkül nem lettek volna képesek ilyen gyorsan előkészíteni egy ekkora nemzetközi eseményt. Rázsy Botond, a város alpolgármestere közölte, büszkék arra, hogy három éve folyamatosan egyre rangosabb nemzetközi viadaloknak adhatnak otthont. Ezúttal a „keretet” biztosították a versenyhez azzal, hogy az MPB rendelkezésére bocsátották a sportcsarnokot.

Bíró Norbert, a szervezőbizottság elnöke, a Nemzetközi Látássérült Sportszövetség (IBSA) judo szakágának vezetője és a magyar válogatott szakvezetője – aki versenyzőként 2004-ben bronzérmes volt az athéni paralimpián – elmondta, hogy versenyzői jól felkészültek, s egy éremmel és egy pontszerző hellyel elégedett lenne.

A hazai színeket hárman képviselik az Eb-n: Burányi Flóra (57 kg), Szabó Nikolett (70) és Vincze Gábor (81). A negyedik résztvevő, Végh Tibor (+100 kg) a múlt pénteki edzésen térdsérülést szenvedett, ezért vissza kellett lépnie.



A magyarok csütörtökön lépnek tatamira, az együttes legnagyobb klasszisa Szabó Nikolett, aki kétszeres világ- és Európa-bajnok, illetve kétszeres paralimpiai bronzérmes. Bár a sajtótájékoztatón azt mondta, megfázással bajlódik, bízik benne, hogy ez nem befolyásolja majd a teljesítményét.
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Magyar Távirati Iroda)

Új réteg...