Sérülések és betegségek tizedelték meg a látássérült judoválogatottat, így egyetlen magyar versenyző képviselte hazánkat a hagyományos német nyílt bajnokságon.



„Ebben az esztendőben akár nyílt kontinensbajnokságnak is lehetett volna az eseményt nevezni, hiszen a legerősebb európai nemzetek mellett brazil, kanadai és mongóliai judokák is tatamira álltak – tájékoztatta a Judoinfo olvasóit Bíró Norbert paralimpiai szakágvezető.

A magyar színeket képviselő Vincze Gábor már a második fordulóban a paralimpiai és világbajnok ukrán versenyzővel találkozott, aki ezúttal legyőzte őt. A vigaszágon szép győzelmekkel javított, de sajnos a vigaszág döntőjében megsérült. A bronzmérkőzést így is vállalta, de a lehető legkisebb különbséggel egyetlen intéssel vereséget szenvedett és ötödikként zárt az erős mezőnyben.

Örömteli hírt jelentett, hogy valószínűleg novemberben megrendezik az idei kontinensbajnokságot – eddig úgy tűnt idén elmarad a megmérettetés –, ha sikerül a részleteket tisztázni az IBSA vezetőinek.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2013
)