Rendhagyó sportverseny volt kedden Debrecenben: fogyatékossággal élők és élsportolók együtt teljesítették a különböző feladatokat. A segítséggel élők nemzetközi napja alkalmából rendezett programmal szerették volna közelebb hozni őket egymáshoz. Ráadásul ez jó alkalom volt arra, hogy megszerettessék a mozgást a sérültekkel.



Debrecenben tizedik alkalommal rendeztek speciális sportversenyt. A segítséggel élők mellett élsportolók is teljesítették a különböző feladatokat. Madarász Tamás judós és Risztov Éva úszó is ott volt az eseményen. Debrecen első olimpiai bajnoka egyesével gratulált minden résztvevőnek.

„Ők is rengeteget kapnak a fogyatékkal élő sportolóktól, küzdeni tudást, az akaratot, a szeretet, amit láthatnak, tapasztalhatnak. Azt a szeretetet, amiben részesítenek egy kiváló sportolót” – mondta Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke.

Több mint háromszázan versenyeztek – Bárándról és Derecskéről is érkeztek résztvevők. A rendezvény szervezői a mindennapi testmozgást akarták megszerettetni velük, de abban is bíztak, hogy lesznek, akik kedvet kapnak valamelyik sportághoz.

A becslések szerint huszonegy sportágban több mint négyezer fogyatékossággal élő versenyző van Magyarországon. Legalább ennyien vesznek részt a debrecenihez hasonló tömegsport rendezvényeken is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Dehir.hu)