Eddig mintegy száz doppingellenőrzésen estek át a londoni paralimpia kvalifikációs versenyeiben részt vevő magyar sportolók. Amint arról a Judoinfo korábban beszámolt: Londonban két judós képviseli majd színeinket a Paralimpián.


Szabó Nikolett (balról a harmadik) is indul majd Londonban


A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) sajtótájékoztatóján – amelyen részt vett Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős helyettes államtitkára – Gömöri Zsolt elnök kifejtette, hogy az érintett fogyatékkal élő sportolók fele már volt szűrésen, de rájuk is vár még kontroll, amelynek összköltségét a NEFMI állja a Magyar Antidopping Csoport (MACS) felé.

“Száztizenkét nappal a paralimpia előtt tizenöt kvótánál tartunk, ez azonban még bővül. Összességében tizenegy-tizennégy úszóval, két judóssal, két erőemelővel, két-három asztaliteniszezővel számolunk, ehhez járulhatnak még teniszezők és atléták, utóbbiak Athén után szerepelnek ismét a játékokon” – mondta Gömöri Zsolt, hozzátéve: a 2008-as pekingi seregszemle előtt a magyar lakosság tizennyolc százaléka ismerte a paralimpiát, ez az arány várhatóan javulni fog London után.

Szekeres Pál kitért arra, hogy a paralimpikonok szükség esetén azonnali orvosi ellátásban részesülnek az ország tíz kiemelt egészségügyi központjában.

Az MPB jövő pénteki közgyűlésén fogadja el a londoni csapatnévsort, a nemzetközi bizottság pedig négy nappal később igazolja vissza hivatalosan a kvótákat.

A sajtótájékoztatón az MPB együttműködési megállapodást kötött Tescóval, amelynek értelmében az üzletlánc vásárlói május 21-től hat héten át 200 forintos kuponok megvásárlásával támogathatják a magyar paralimpikonokat.

A már kvótával rendelkező sportolók:
Berecki Dezső, Csonka András és Pálos Péter asztaliteniszező, Sors Tamás és Vereczkei Zsolt úszó, Gurisatti Gyula és Dávid Krisztina sportlövő, Szabó Nikolett és Papp Gábor judós, Sas Sándor és Szávai Csaba erőemelő, Osváth Richárd, Szekeres Pál, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi vívó

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Magyar Távirati Iroda)