Sárfalvi Péter helyettes államtitkár és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke családtagok, barátok, támogatók, valamint mentorok társaságában a Magyar Sport Házában fogadta a XV. speciális olimpia nyári világjátékokról hazatért magyar versenyzőket.



Sárfalvi Péter üdvözlő beszédében kiemelte: mindig óriási élményt jelent, ha speciális olimpikonok közelében lehet. „A téli világjátékokon személyesen is ott voltam a versenyeken, és nagyon megragadott a hangulat, továbbá a sportolóktól kapott szeretet. Most is ezt látom sportolóinkon, és ez minden magyar embernek motivációt jelent” – mondta a helyettes államtitkár.

Szabó László hangsúlyozta: számára a legszebb csapat Magyarországon a speciális olimpiai csapat. „Ők tudnak a legjobban érzelmeket közvetíteni, minden nehézséget leküzdeni, és mindig a pozitívumát fogják meg a sporteseményeknek” – közölte.




A judós különítmény pazar mérlege: két arany-, egy bronz


Az ünnepélyes köszöntőn a sportági mentorok közül megjelent – többek között – a birkózó Növényi Norbert, a gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett, a fitneszes Kállai Ildikó, a kajakos Mednyánszky Szilvia, a teniszező Gubacsi Zsófia, a vízilabdázó Gangl Edina, a labdarúgó Hrutka János, illetve a kosárlabdázók képviseletében Ivkovics Sztojan és felesége, Béres Tímea.

A magyar küldöttség Abu-Dzabiban és Dubajban hatvannyolc érmet – harminckét aranyat, huszonhat ezüstöt és tíz bronzot – gyűjtött a speciális olimpia nyári világjátékokon. A dobogós helyezések mellett tizenkét negyedik, hat ötödik és egy hatodik helyet is szereztek a magyarok, s minden sportágban gyűjtöttek legalább egy érmet. Judósaink közül Gátfalvi Vivien és Kovács Ádám arany-, Hajdú Ádám pedig bronzérmet szerzett.



Az év egyik legnagyobb sport és humanitárius rendezvényén tizennégy sportágban hatvankét magyar versenyző szerepelt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Magyar Távirati Iroda
Magyar Speciális Olimpia Szövetség)