Hatvankét fős sportolói csapat vesz részt a XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon, a küzdelmek március 14-én kezdődnek és március 21-éig tartanak Abu-Dzabiban és Dubajban. A judósok között Juhász József szakágvezető irányításával négy versenyzőnk lesz érdekelt.




A magyar csapat: Gátfalvi Vivien (balról), Hajdú Ádám, Váczi Alexandra,
Juhász József vezetőedző és Kovács Ádám


Kovács Ádám (Életjel Alapítvány Budapest, divízió 1, 90 kg)

Nyolc éve jár judoedzésre, a SOFI-n kívül a Pestszentlőrinc-Kassa SE integrált edzéseire is, heti öt alkalommal. Egyike annak a két SO-sportolónak, aki Magyarországon először megszerezte a barna övet, vagyis az első kiu övfokozatot. Rendkívül kiegyensúlyozott, nagyon jól terhelhető, az edzéseken kapott feladatokat maradéktalanul, annak megkérdőjelezése nélkül végrehajtja. Versenyszereplését illetően eltökélt, minden versenyen dobogós helyezéseket ér el. Los Angeles-ben a speciális olimpián és az osztrák nemzeti játékokon egyaránt ezüstérmet szerzett.


Váczi Alexandra (Életjel Alapítvány Budapest, divízió 1, 48 kg)

Ő is nyolcadik éve judózik, ő a másik SO-sportoló, aki először barna övet szerzett Magyarországon. Szintén nagyon motivált, eltökélt, legalább heti öt edzésen vesz részt és a Magyar Judo Szövetség válogatott keretedzésein is tréningezik, hogy mielőbb elérje céljait. Sportági fejlődése töretlenül ível felfelé, júniusban egy svájci nemzetközi versenyen első helyezést ért el. Eddigi versenyzése egyértelműen azt mutatja, alkalmas a nemzetközi megmérettetésre.


Gátfalvi Vivien (Életjel Alapítvány Budapest, divízió 1)

Hét éve judózik, maximalista, ami néha az edzésmunkában kissé hátrányos, de eltökéltségben – hogy olimpia bajnok lesz – nincs hiány. Ha lehetne, a heti öt edzésen kívül még dupla ennyit is végezne, hogy mielőbb elérje álmait. Segítőkész, az osztrák nemzeti játékokon aranyérmet szerzett.


Hajdú Ádám (Életjel Alapítvány Budapest, divízió 1)

2006 óta judózik, jó küzdőképességű, amióta elkezdett versenyekre is rendszeresen járni, stabil, kiegyensúlyozott sportoló vált belőle. Viselkedésével, edzésmunkájával kapcsolatban kifogás sohasem merül fel. Szakácsként dolgozik.

Mindegyik sportoló a Pestszentlőrinc-Kassa SE integrált edzésein készül a nemzetközi megmérettetésekre és a Világjátékokra. A vezetőedző Juhász József judo szakágvezető, a felkészítésben Juhász Dániel edző, szakágvezető-helyettes segített.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Magyar Speciális Olimpia Szövetség)