Nem akármilyen szereplés után utazhattak haza december közepén a speciális sportolók a Szentpéterváron megrendezett Európa-bajnokságról. A válogatott hét dobogós helyezést szerzett.





Juhász József, a speciális judósok szövetségi kapitánya büszkén mesélte, hogy a hatfős csapat nem kevesebb, mint hét Eb-érmet nyert, mert a Pestszentlőrinc-Kassa SE-ben sportoló Gátfalvi Vivien duplázott.

– Vivien nemcsak a 78 kilósok, de a 100 kilósok között is aranyérmes lett. Itt is rajthoz állhatott, s jellemző a technikai tudására, hogy itt sem talált legyőzőre. A döntőben magabiztosan verte orosz ellenfelét.

Az ezüstérmes, a szintén a Pestszentlőrinc-Kassa SE-t képviselő Váczi Alexandra nagy csatában maradt alul a fináléban. A négy bronzérmes judós közül kettő ugyancsak lőrinci. Markó Gergely és Ivanics Márton a Kassa utcai iskola tanulói, s Juhász Józseftől és a fiától, Dánieltől tanulják a „szakmát”.

Büszkék lehetnek a kerületi parasportolók. Az év sportolója díjnak a Nemzeti Színházban január 14-én megrendezett átadóján a női parasportolók versenyében Bereczky Atina, a Pestszentlőrinc-Kassa SE cselgáncsozója a második helyen végzett. Az edzője Juhász József.

– Azért tartom különösen értékesnek a szentpétervári szereplést, mert a kontinens huszonnégy országának a judósai voltak ott Oroszországban, könnyű sorsolásról tehát nem lehetett szó. A szakmai tudásukon túl úgy jellemezném a gyerekeket, hogy valóban „odatették” magukat, minden dicséretet megérdemelnek – mondta Juhász József.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Tovabb18.hu)