Bíró Norbert elnök és Tardos János sportigazgató a portugál rendezők meghívására, a szokásos ellenőrző körúton vett részt a lisszaboni felnőtt Európa-bajnokság előkészítésének jelenlegi szakaszában. A versenyre a szervezőkhöz megérkeztek a névszerinti jelentkezések, amelyek azonban még némileg módosulhatnak.





A versenyen várhatóan huszonegy ország, százharminc-száznegyven versenyzője vesz részt. Mintegy száz fő várhatóan ott marad a versenyt követő edzőtáborban, aminek fő érdekessége, hogy tengerentúli országok is részt vesznek.

Az összes csapat szállása, valamint a verseny központja is egy tizennyolc emelet magas 4 csillagos szállodában lesz, amely öt kilométerre fekszik a repülőtértől, azonban metróval a belváros tizenöt percen belül megközelíthető.

A szállóban történik az akkreditáció, a mérlegelés, a technikai értekezlet és a sorsolás is. Egy külön terem áll rendelkezésre az edzések lebonyolítására is. Az étkezés is itt történik majd. A verseny alatt az ebéd a versenyszínhelyen lesz. A rendezők a szomszédos fitneszteremben tudnak szaunát biztosítani, amelyért azonban (kedvezményes) díjat kell fizetni.

A verseny színhelye a szállótól harminc-negyven percre van, ahova a résztvevőket buszokkal szállítják. A sportcsarnokban rendszeresen szerveznek nagy jelentőségű judo versenyeket, így azok felkészültek a fogadásunkra. Az egyéni verseny két szőnyegen (10x10 méter), két nap alatt kerül lebonyolításra. A harmadik napon lesz a csapatverseny.

A versenyt követően egy csodás fekvésű üdülőterületen kerül sor az edzőtáborra várhatóan kilencven sportoló részvételével. A tatamin kívül a használható a jól felszerelt fitneszterem és uszoda is.

A delegáció nem várt programja volt, hogy a Portugál Judo Szövetség meghívására és ajánlására, az akkor épp Lisszabonban ülésező Európai Paralimpiai Bizottságok elnökei éves rendes közgyűlésének szakmai programjában részt vett a magyar küldöttség, és Bíró Norbertet felkérték előadás tartására a vak és gyengén látó judo jelenlegi helyzetéről. Az előadást nagy érdeklődéssel fogadták a jelenlévő delegációk.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Tardos János)