Befejeződött a fogyatékkal élők sportjának szövetségei és a Magyar Olimpiai Bizottság közötti őszi sportszakmai konzultáció-sorozat. Az egyeztetéseket a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) vezetőivel történt megbeszélés zárta hétfőn a MOB székházában.




Az MPB-t Szabó László elnök, Urr Anita főtitkár, Szabó Kristóf gazdasági igazgató és dr. Tatár András sportigazgató képviselte. A megbeszélésen az EMMI részéről részt vett Aradiné Deák Katalin sportszakmai referens, a MOB részéről Fábián László sportigazgató, dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató, dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes és Nagy József tagozati koordinátor.

A konzultáción az MPB vezető munkatársai beszámoltak a 2015-ös tevékenységükről, a 2016-os terveikről, a riói paralimpiai felkészülésről, várható részvételről. A felek e tekintetben egyeztették elképzeléseiket, a szervezési feladatokat és a pénzügyi vonatkozásokat.

Az MPB vezetői elmondták: több mint negyven sportoló paralimpiai részvételét tűzték ki célul, tizennégy sportágban összesen negyvenhárom magyar kvótát tartanak reálisnak a riói Nyári Paralimpiai Játékok tekintetében.

Eddig öt paralimpiai kvótával rendelkezik Magyarország. Sportlövészetben Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula, parakajakban Váczi Anita, judóban Szabó Nikolett szerzett indulási jogot a jövő évi paralimpiára, ezen kívül kerékpárban van még nemzeti kvótánk.




A FODISZ tevékenységéről Szabó László és Toponári Gábor főtitkár számolt be.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: MOB.hu)