Nagy utazásra készülnek a sportolók: Los Angelesben rendezik meg a speciális olimpia nyári játékait, amelyen ötvennyolc versenyző – köztük három judós: Bereczky Atina, Kovács Mihály és Kovács Ádám – képviseli a magyar színeket.



Kedves jelenettel kezdődött a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) szerdai sajtótájékoztatója: egy tűzpiros kabrióval érkezett a helyszínre a judósok reménysége, a 2007-ben, Athénban speciális olimpiai ezüstérmes Misu, alias Kovács Mihály, méghozzá nem akármilyen kísérettel: Herczeg Zoltán divatguru és a 2012-ben Londonban olimpiai ezüstérmes judós Ungvári Miklós társaságában.

Előbbi tervezi majd a magyar küldöttség formaruháját a jövő évi téli játékokra, utóbbi pedig éppen a sajtóeseményen vehette át Lengyel Lajos elnöktől a „megbízó levelét”: Ungi a speciális olimpia sportági nagykövete lett. Nem is érkezett üres kézzel, magával hozta a Magyar Judo Szövetség ajándékát, három nemzeti válogatott judogit, amelyben tatamira léphetnek majd a speciális olimpián judósaink.

A szerdai eseményen a három judós – Bereczky Atina (Pestszentlőrinc-Kassa SE), Kovács Mihály (Életjel Alapítvány) és Kovács Ádám (Életjel Alapítvány), valamint Juhász József vezetőedző – mellett a Los Angelesben szintén szereplő hat görkorcsolyázó is részt vett. Mindkét sportág szövetsége támogatja a speciális világjátékokra készülő versenyzőket, akik ép sportolókkal együtt készülhettek, az épeket felkészítő edzők segítették őket, így jó eredményekre számít tőlük az MSOSZ vezetése.




A július 25. és augusztus 2. között sorra kerülő speciális olimpia nyári világjátékokon az edzőkkel, kísérőkkel együtt 86 fős küldöttség képviseli Magyarországot, a versenyzők 14 sportágban indulnak. A viadalon több mint 170 ország mintegy hétezer sportolója vetélkedik majd. A legutóbbi, athéni játékokon 51 arany-, 32 ezüst- és 25 bronzérmet szerzett a magyar csapat. A speciális olimpia visszatér „szülőföldjére”, hiszen először 1968-ban Chicagóban rendezték meg, ezúttal az Angyalok városa lesz a helyszín, a szervezők több mint hétezer sportoló, harmincezer önkéntes és félmillió néző részvételére számítanak.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: MSOSZ, MTI)