Áder János köztársasági elnök előtt tettek esküt pénteken azok a magyar versenyzők, edzők, szakemberek és kísérők, akik hamarosan útnak indulnak az idei Los Angeles-i Nyári Világjátékokra. Az eseményen tevékenyen részt vett Ungvári Miklós is.




„A jelen lévő sportolók példájából sokan meríthetünk erőt és biztatást. A verseny pillanataiban érezniük kell, hogy Magyarország – a nagy földrajzi távolság ellenére is – Önökkel lesz" - jelentette ki az államfő a Sándor-palotában elhangzott köszöntőjében.

Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke hangsúlyozta: a szövetség és a sportolók számára óriási megtiszteltetés, hogy az olimpiai mozgalom nagy családjába tartozó tagokként immár sokadszorra a Sándor-palotában kaptak lehetőséget a nagy verseny előtti eskütételre.




Az eskü szövegét – Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes judós segítségével - a görkorcsolyázó Mayer Barbara és a kosárlabdázó Velkei István mondta el. A Magyar Speciális Olimpia Szövetséget ötvennyolc sportoló képviseli az értelmi fogyatékossággal élők Világjátékán, tizennégy sportágban. A viadalon több mint százhetven ország mintegy hétezer sportolója vetélkedik majd.

Az ünnepélyes eseményen Gulyás Gábor: Ösztönző című költeményét az Európa Játékok-győztes kerékpáros Kovács Dániel szavalta el, majd a teniszező Begovics Éva elénekelte az Örömódát. Az eskütételen tiszteletét tette többek között Colleen Bell amerikai nagykövet, Simicskó István sportért felelős államtitkár, valamint Fábián László MOB sportigazgató is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: MSOSZ)