Május 14-én Athénban meggyújtották a 2015-ös Speciális Nyári Világjátékok hivatalos lángját, amely megkezdi hosszú útját az idei játékok helyszínére az Amerikai Egyesült Államokba, ahová május 19-én, nem egészen hetven nappal a játékok kezdete előtt érkezik meg.





Az aktivisták százhúsz városon keresztül népszerűsítik a speciális olimpikonok idei legnagyobb versenyének hírét, ezzel is közelebb hozva az embereket az értelmi fogyatékossággal élő sportolók világához.

A speciális olimpiai láng útjának csúcspontja július 25-én lesz a Los Angeles-i verseny ünnepélyes megnyitóján, a Los Angeles Memorial Coliseumban, közel százezer ember tapsvihara közepette. A kolosszeum a 93 607 fős nézőterével az USA nyugati-parti vidékének legnagyobb labdarúgóstadionja, amely az 1932-es és az 1984-es olimpia helyszíne volt. A megmérettetések huszonnégy olimpiai helyszínen zajlanak majd.

177 ország képviseletében hétezer sportoló, valamint harmincezer önkéntes és ötszázezer néző várható a 2015-ös Speciális Nyári Világjátékokon, július 25. és augusztus 2. között Los Angelesben.

Hazánkat nyolcvanhét fős delegáció képviseli az év egyik legnagyobb sport és humanitárius eseményén. Versenyzőink tizenégy sportágban (atlétika, asztalitenisz, bocsa, bowling, erőemelés, görkorcsolya, JUDO, kerékpár, kosárlabda, labdarúgás, tenisz, tollaslabda, torna, úszás) veszik fel a küzdelmet.

A Speciális Olimpia Mozgalom 1968 óta, negyvenhét éve szolgálja az értelmi fogyatékossággal élő sportolók közösségét, több mint négymillió embernek szervez programokat szerte a világon, kiemelve és felszínre juttatva tehetségüket, küzdeni akarásukat.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: MOB)