Vasárnap este óta az egykori judós, a ceglédi Kovács László hivatalosan Európa legfittebb embere. A Lacee becenevű sportoló nyerte a világ legkeményebb, legösszetettebb sportágának tartott CrossFit kontinentális viadalát, s indulhat a nyári CrossFit Games elnevezésű világbajnokságon.


Összefoglaló a regionális CrossFit döntőkről, 58.00-tól a főszerepben Európa, Kovács Lacee 


Ez a sport az Egyesült Államokból származó edzésforma, egyszerre igényel hihetetlen erőnlétet, állóképességet és gyorsaságot. A háromnapos viadalon hét összetett feladatsort kellett teljesíteniük az indulóknak. A gyakorlatok között volt száz húzódzkodás, száz guggolás egy lábon, kötélmászás és ezer méter ergométeres evezés, de olyan nagy súlyos feladatok tucatjat is meg kellett oldani, mint száznegyvenkét kilogramm felemelése negyvenöt ismétléssel...

A huszonhat éves Kovács Lacee – aki judósként kétszer is (2003, 2006) bronzérmet nyert a magyar bajnokságon, a junior és az ifjúsági ob-kon pedig összesen három aranyat gyűjtött – a versenyen példaképét, a 2009-es vb-első finn Mikko Salót is megelőzte. „Valóra vált az álmom – nyilatkozta Kovács László. – Külön öröm, hogy Salóval versenyezhettem, és le is győztem őt.”

A vb-nek egy nagy sportszergyártó a fő támogatója, a nyári CrossFit Games-en összesen egymillió dollárt (225 millió forintot) osztanak szét, amiből a férfi és női győztes 250-250 ezret (55-55 millió forintot) vihet haza.



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Blikk)