Ezen a napon ünnepli huszonkettedik születésnapját az amerikaiak világbajnok és vb-bronzérmes, kétszeres kontinensbajnok judósa, Kayla Harrison, aki a londoni olimpián a 78 kilogrammos súlycsoport egyik nagy esélyese lesz.



Nem váratlanul robbant be a felnőttek között a nemzetközi mezőnybe, már tizennégy-tizenöt évesen junior tornákon szerzett érmeket, tizennyolc évesen junior-világbajnok lett, egy évvel később pedig ezüstérmet szerzett a korosztályos vb-n.

Kayla Harrison egy évvel később káprázatos sorozatot produkált, sorozatban megnyerte a Sao Paulói, az Isla Margaritai, a salvadori és a miami Világkupát, majd Miamiben a US Opent, végül aranyérmet szerzett a tokiói világbajnokságon! Sorozatban huszonkét meccset nyert a nagy tornákon.

Harrison azóta már a kontinensbajnokságról is rendelkezik egy aranyéremmel – ami számunkra is érdekes, hogy az amerikai judós Európa-bajnokunk, Joó Abigél egyik komoly riválisa. Eddig kétszer csaptak össze, a tavalyi Hungária-kupán és a varsói Vk-n is Abigél nyert…

Az amerikai klasszis a 2011-es párizsi világbajnokságon bronzérmes lett, ebben az évben viszont szinte csak aranyban mér: Budapesten és Miamiben Világkupát, Düsseldorfban Grand Prix-t, Rióban Grand Slamet nyert, 2012-ben huszonhat meccséből csak kettőt veszített el.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)