Ezen a napon ünnepli huszonnegyedik születésnapját Azerbajdzsán olimpiai aranyérmes, világbajnoki második helyezett, kétszeres kontinensbajnok judósa, Elnur Mammadli, aki a világranglista harmadik helyezettjeként utazhat második olimpiájára.


Az idei World Judo Masters döntője


A 73 kilósok pekingi döntője után az aranyérmet az azeri Elnur Mammadli nyakába akasztották, vagyis sikerült visszavágnia a 2007-es riói világbajnokság elveszített döntőjéért a dél-koreai Vangnak.

Elnur Mammadli a 2004-es rotterdami ifjúsági Európa-bajnokságon szerzett aranyéremmel mutatkozott be a világ judósainak, s bámulatos gyorsasággal, két évvel később már a felnőttek között is ő volt a kontinens legjobbja.

A 2007-es riói menetelésről már szót ejtettünk, ezt követte a pekingi győzelem, amelyet követően valóságos nemzeti hősként tekintettek Mammadlira hazájában.

Az azeri csillag a pekingi játékok után igen sokáig nem hallatott magáról, 2010 májusában tért vissza a tatamira, immár a 81 kilogrammban. A tuniszi GP-n és a lisszaboni Vk-n egyaránt gyorsan kiesett, de a kairói Világkupán aratott győzelme jelezte: igyekszik alkalmazkodni az új szabályokhoz. Ez olyan jól sikerült, hogy 2011-ben ő nyerte a World Judo Masters versenyét Bakuban, majd az Európa-bajnokságot Isztambulban. Az idén ismét ő lett a Masters-aranyérmes, Londonra pedig kettőzött erővel készül…

Nekünk is vannak ünnepeltjeink, ma tartja születésnapját két kitűnő nemzetközi bírónk, Fridrich Annamária és dr. Fridrich Katalin.

Isten éltesse őket!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)