Hajszállal maradt le a londoni olimpiáról a japánok kétszeres világbajnoki bronzérmes, kétszeres Ázsia-bajnok judósa, Ono Takasi, aki Pekingben egyetlen meccsen képviselhette hazája színeit, még a 81 kilogrammosok között.


A 2009-es tokiói Kano-kupa döntője, az ellenfél Nisijama Daiki


A japán judo félelmetes erejét mutatja, hogy a 90 kilogrammosok közül hárman is olimpiai indulási jogot jelentő helyen zártak a rangsorban, méghozzá a világranglista második, harmadik és negyedik helyéről…

Közülük a kétszeres világbajnok Nisijama Daiki utazhat majd Londonba, míg Ono Takasi – aki ma ünnepli harminckettedik születésnapját – lemaradt pályafutásának második olimpiájáról. Négy éve – még a 81 kilogrammban – indulhatott Pekingben, ám a brazil Camilo már a legjobb tizenhat közé jutásért kiejtette.

Nekünk is vannak ma ünnepeltjeink: ma ötvenhárom esztendős a moszkvai olimpián 95 kilogrammban ötödik helyezett Szepesi István, ma harmincnyolc éves a magyar bajnok, jelenleg edzőként, bíróként és sportvezetőként tevékenykedő Gosztonyi Zsolt, ma huszonöt a magyar bajnok Gubek Zsófia, valamint ma tizenkilenc éves az immár háromszoros felnőtt magyar bajnok Kiss Renáta. Isten éltesse valamennyiüket!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)