A Nemzeti Sportárverés az erdélyi szórványmagyarságért elnevezésű aukció a médiafigyelem és a bevétel tekintetében is szép sikerrel zárult. Az erdélyi magyarság és a moldvai csángók ügyében is nagyon fontos, hogy minél több szó essen a magyar népcsoportok sajátos helyzetéről, problémáiról.


A Duna Televízió összefoglalója


Az aukciót lebonyolító Mezőségi Őrzőkör Alapítvány által támogatott, kedvezményezett Bástya Egyesületnek nagyon jól jön a konkrét anyagi segítség, az 1.4 millió forintos, árverésből származó bevétel is.

A Nemzeti Sportárverésen elkelt a judós olimpiai és világbajnok Kovács Antal kimonója is, amelyben az 1996-os atlantai olimpián szerepelt.


A Kossuth Rádió interjúja a Nemzeti Sportárverés főszervezőjével


Június 14-én a budapesti Champs Sport Pubban megrendezett záróesemény keretében nyilvánosan kapták meg a nyertes licitálók a sportrelikviákat a sportlegendáktól vagy a támogatott egyesület vezetőitől. Jelen volt a rendezvényen a vicei Bástya Kollégium védnöke, Mádl Dalma asszony, valamint a nemzetpolitikai államtitkárság képviselője is.


A Magyar Nemzet ajánlója


A sportolók közül Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendája; Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Zsíros Tibor, az 1955-ben Európa-bajnokságot nyert férfi kosárlabda-válogatott legjobbja és több más nagy magyar bajnok mellett biztosan a MOB Olimpiai Bajnokok Klubjának képviseletében Nébald György, a klub elnöke, Fábián László alelnök, Németh Angéla, Ihász Kálmán és Szentmihályi Antal olimpiai bajnokok is jelen voltak a záróeseményen.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Posch Dániel,
Duna Televízió,
Kossuth Rádió,
Magyar Nemzet)