Ezen a napon ünnepli tizenkilencedik születésnapját a japánok kétszeres junior-világbajnok judósa, az 57 kilogrammos Jamamoto Anzu, aki április végén Taskentben megnyerte a felnőtt Ázsia-bajnokságot is a súlycsoportjában.


Egy szép diadal a tokiói Kano-kupán, ahol Jamamoto már egy ezüst-
és egy bronzérmet is szerzett


Jamamoto Anzu
fiatal kora ellenére máris ragyogó eredményekkel büszkélkedhet, az Ázsia-bajnoki cím mellett van Világkupa-aranyérme – éppen az idei budapesti Hungária-kupáról – két Grand Slam- és egy Grand Prix-érme, az olimpiai kvalifikációs sorozatban pedig összesen négyszáz pontot gyűjtött.

A következő években minden tudására szüksége lesz, ha ki akarja szorítani a válogattotból rutinosabb riválisait, a két világbajnokot: Macumoto Kaorit vagy Szato Aikót…

Nekünk is van ünnepeltünk, ma negyvenhét esztendős a kétszeres magyar bajnok Nagy Ernő, aki az athéni olimpia előtti ciklusban a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt. A Testnevelési Főiskola edzői és sportmenedzseri szakán végzett szakember alapítója és vezetője volt a Honvéd Judo Diáksport Iskolának, néhány éve a Dialóg Campus Kiadó gondozásában Küzdősportok az iskolai testnevelésben címmel jelent meg hiánypótló könyve. Isten éltesse!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)