A Revita TV sporthíreit a küzdősportoknak szentelte, hiszen a hétvégén immár ötödik alkalommal ad otthont Győr a serdülő judo Európa-kupának. Az esemény szerda délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzott: a szervezők tíz ország több mint háromszáz judokáját várják a Magvassy-csarnokba.



Az ehhez hasonló akciókból rengeteget láthatnak a judo szerelmesei a hétvégén, igaz jóval fiatalabb korosztálytól. Szombaton és vasárnap ugyanis a Magvassy Mihály-sportcsarnok ötödször ad otthont a Serdülő Judo Európa-kupának.

Az eddigi Világkupa elnevezést csupán azért hagyták el a szervezők, mert Japánból ezúttal bizonyosan nem érkeznek judósok, csakúgy, ahogy az orosz és a német csapatok is távol maradnak. Ennek ellenére is tíz ország versenyzői érkeznek Győrbe a viadalra, amelyre rekordszámú nevezést, összesen háromszáztizenöt judokát regisztráltak.

A küzdelmek szombaton és vasárnap egyaránt délelőtt 10 órakor kezdődnek és három tatamin zajlanak. Az érmes ütközeteket délután 15 órától rendezik és természetesen az összes győri judo szakosztály képviselteti magát, vagyis szoríthatnak helyi versenyzőkért is.

Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon, a korábbi ifjúsági magyar bajnok, felnőtt ob-bronzérmes Szeles Viktor ma ünnepli harmincharmadik születésnapját, míg a felnőtt magyar bajnok Bók Viktória ma huszonegy esztendős. Isten éltesse őket!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Revita TV)