Ezen a napon ünnepli huszonnegyedik születésnapját a 63 kilogrammos súlycsoport egyik meghatározó alakja, az izraeliek világbajnoki és háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes judósa, Alice Schlesinger.


Fehérben Alice Schlesinger az idei párizsi Grand Slam-tornán


A korosztályos verenyeken szinte minden címet begyűjtött, amit csak lehet, Európa-bajnok lett az ifjúságiak, a juniorok, majd az U23-asok között is, csupán a junior-vb-arany hiányzik a gyűjteményéből, a 2004-es budapesti világbajnokságon a holland van Emden tett róla, hogy Alice Schlesinger „csak” a dobogó harmadik fokára állhasson.

Az izraeli judós a felnőttek között is szorgalmasan gyűjtögeti az érmeket, van már három Európa-bajnoki bronzérme (2008, 2009 és 2012), egy világbajnoki harmadik (2009) és ötödik (2010) helye, továbbá négy Világkupa-győzelme, egy Grand Prix-aranya, ezüstje és bronza, valamint egy bronzérme a 2010-es World Judo Mastersről, illetve az idei párizsi Grand Slam-tornáról.

A londoni olimpia indulási jogát a rangsor kilencedik helyezettjeként szerezte meg, ezzel ő lehet az egyike az öt fős izraeli judós küldöttségnek. Érdekesség, hogy éppen a 63 kilogrammban szerezte meg két izraeli versenyző is a kvalifikációt, vagyis akár Yarden Gerbi is indulhatna Londonban.

Nekünk is van ünnepeltünk: ma húsz esztendős a junior országos bajnoki ezüstérmes Köller Milán. Isten éltesse!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)