Hamarosan zárul a jótákonysági árverés: sporttörténeti jelentőségű ereklyékre lehet licitálni a Nemzeti Sportárverés az Erdélyi Szórványmagyarságért elnevezésű internetes aukció keretében.



Többek között Albert Flórián, Berki Krisztián, Buzánszky Jenő, Dávid Kornél, Éles József és Grosics Gyula relikviáira is lehet licitálni. Az aukció legkiemelkedőbb tétele egy ötkarikás nemzeti lobogó, amelyet hetvenhét olimpiai bajnok sportoló írt alá a határon túli magyarság támogatása érdekében.

A május 31-ig futó Nemzeti Sportárverés tételei között szerepel dr. Kovács Antalnak, Paks egyik büszkeségének, a magyar judósport első olimpiai bajnokának (1992, Barcelona), és első világbajnokának (1993, Hamilton) körülbelül száz ezer forintot érő, atlantai olimpián használt, feliratos, olimpiai ötkarikás (aláírt) judóruhája is.

Az árverés kedvezményezettje, a Bástya Egyesület az erdélyi mezőségben található magyar falvakban, Vicén és Magyardécsén alapított szórványkollégiumokat. A kollégiumok lényege, hogy azok a határon túli magyar iskolák, amelyeket a magyar ajkú gyermekek számának fogyatkozása miatt a bezárás fenyeget, moldvai csángó és erdélyi szórvány magyar falvakban élő magyar gyerekeket fogadnak be, bentlakásos kollégiumok létesítése révén.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: FacePress)