Ungvári Miklós a cseljabinszki Európa-bajnokságon az olimpiai kvótáért is harcolt. Meg egy kicsit az öccséért is: Attila nem lehet ott Londonban, mert eltiltását tölti. Ma sem tudjuk, kinek köszönhető, hogy Ungvári Attila doppingtesztje pozitív lett.


A videó megtekinthető: KLIKK IDE!


A krimibe illő eset óta eltelt egy évben semmivel sem jutottunk közelebb a megoldáshoz. A kisebbik Ungvári visszatér majd, ha letelik a büntetése – de a londoni éremesélyt már sosem kapja vissza.

2011 tavaszán doppingvétségen érték a magyar férfi judóválogatott sokak által olimpiai éremszerzésre legesélyesebbnek tartott tagját, Ungvári Attilát. Miután a huszonhárom éves ceglédi fiú hazugságvizsgálaton igazolta, hogy nem tudott a szervezetében lévő tiltott anyagokról, az egész magyar judótársadalmat megrázó krimivé változtak át a sportágról szóló híradások egy időre.

Egy időre, mert az ügy lassan kikopott a nyilvánosságból. A HVG.hu annak járt utána, hogy egy év alatt sikerült-e bebizonyítania ártatlanságát a mindenki által csak Karvalynak becézett sportolónak. És hogy vajon visszatér-e még valaha a tatamira azok után, ami vele történt.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: HVG.hu,
Vidos Mihály)