Ezen a napon ünnepli harmincadik születésnapját a Honvéd-Kipex világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki aranyérmes judósa, Hadfi Dániel. Aki napjainkban már elsősorban edzőként, no és televíziós riporterként, műsorvezetőként szolgálja szeretett sportágát.

 

A legszebb diadal, a belgrádi Európa-bajnoki aranyérem


Nagyon ígéretes judósnak tartották már húsz évesen is, amikor junior világbajnoki és Európa-bajnoki bronzéremmel hívta fel magára a figyelmet. Küzdelmes évek következtek, Hadfi Dániel – akkor még a Józsefvárosi DSE reménységeként – nehezen birkózott meg a korcsoport, majd a súlycsoport váltással, de 2004-ben U23-as Európa-bajnoki címe egy újabb igen sikeres időszak kezdetét jelentette.

Hadfi Dániel 2005-ben megnyerte a Hungária-kupát, bronzérmes lett Varsóban és Rómában, majd hetedik helyezett a kairói világbajnokságon. Egy évvel később már Európa-bajnoki döntőt vívott, de azt még elbukta az orosz Gaszimov ellenében.

2007-ben Belgrádban sikerült visszavágnia, de Hadfi Dániel nemcsak az Európa-bajnoki aranyat hódította el abban az évben, megnyerte a legrangosabb európai tornát, a párizsi Szuper Világkupát is, a riói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

Hosszas és rejtélyes betegeskedés következett, ami veszélybe sodorta az olimpiai indulást is, ám Toncs Péter tanítványa a sok nehézség ellenére is igyekezett a lehető legjobb formába lendülni Peking idejére, s végül a hetedik helyig jutott az olimpián.

A sportágban lezajló forradalmi változások egyáltalán nem kedveztek a magyar klasszisnak, az új szabályok elvették a győztes technikáját, közel a harminchoz pedig már egyáltalán nem könnyű a világ élvonalában stílust váltani. Hadfi Dániel nekifutott a londoni kvalifikációnak is – volt is ígéretes eredménye, amikor tavaly ezüstérmet szerzett a grúziai Világkupán –, de közben már a “civil” életét is elkezdte építeni. Napjainkban gyerekeket tanít a judo szeretetére, s mellette a Hajime Judo Magazin műsorvezetőjeként, közvetítések szakkommentátoraként a média világában is letette névjegyét.

Isten éltesse ezen a kerek évfordulón!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)