Ezen a napon ünnepli harmincharmadik születésnapját a britek kétszeres világbajnoki és háromszoros Európa-bajnoki bronzérmese, Euan Burton, aki a 81 kilósok között a londoni olimpián szeretné szép sikerrel lezárni eredményes pályafutását.

 


Bár az elmúlt másfél évben nem voltak kiemelkedő eredményei, számolni kell vele Londonban is. Euan Burton 2005-ben Rotterdamban és 2007-ben Belgrádban bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon, majd Rióban a vb-n is a dobogó harmadik fokára állhatott, ezek után csalódást jelentett számára a pekingi olimpiai hetedik hely.

A nyári játékok után remek formát futott, 2009-ben megnyerte a Tre Torrit, aranyérmes lett a Svéd Openen és a brit Világkupán, s győzött a tokiói Kano-kupán. Egy évvel később újra bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon, majd a tokiói vb-n is.



A skót judósnak az elmúlt időszakban valóban nem voltak kiugró sikerei (azért volt egy-egy bronzérme a 2011-es és a 2012-es World Judo Masters-ről is), de ő eredménykényszer nélkül készülhetett Londonra, az olimpiai kvalifikációs időszak ugyanis nem érintette a rendező ország judósait.


A januári brit bajnokságot Burton magabiztosan nyerte meg, a nyáron Londonban is szeretne érmet ünnepelni.

Nekünk is vannak ünnepeltjeink: ma negyvenegy esztendős Bartus István, a balatonfüredi judósok vezetője és ma harminchárom Horváth István Dávid, a serdülő válogatott keretedzője, versenybírónk. Isten éltesse őket!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)