Csongrádon mesélt lélegzetelállító kalandjairól, a Pannónia expedícióról Treszl Gábor. A paksi motoros és barátja, Magyar Zoltán 2004-ben és 2008-ban egy oldalkocsis Pannóniával jutott el az olimpia helyszínére Athénba és Pekingbe. Londonba is mennek…


Magyar Zoltán (balról), Treszl Gábor és Panni


Mi lenne a leghosszabb táv, amit megtenne egy oldalkocsis Pannóniával? Harminc, ötven, esetleg száz kilométer? Mit szólna inkább 24 ezerhez?

Egy csongrádi baráti társaság meghívásának eleget téve mesélt lélegzetelállító kalandjairól, a Pannónia Expedícióról Treszl Gábor, aki korábban egészen az ifjúsági magyar bajnoki címig jutott judóban. A paksi motoros és barátja, Magyar Zoltán, először a 2004-es athéni olimpiára motorozott el Panni nénivel, innen jött az ötlet, hogy megpróbálnak eljutni 2008-ban Pekingbe is.

A hosszú és viszontagságos úton sok megpróbáltatás várt emberre és motorra egyaránt: átestek több vázhegesztésen, láncszakadáson és oldalkocsi javításon is.

„Az utazások során nagyon sok pozitív élmény ért, ezek közül talán a legjobb az volt, ahogyan a kazakisztáni Madjar törzs fogadott minket. Három, a Magyarok Világszövetségétől kapott magyar zászlót vittünk magunkkal, az elsőt a Don kanyarban helyeztük el a magyar hősök emlékművén, a másodikat Pekingben adtuk át Cseuz Lászlónak – aki hagyományosan a pekingi olimpiára is kerékpárral érkezett –, a harmadikat pedig a visszaúton a Madjar törzsnek ajándékoztuk.” – árulta el Treszl Gábor.

A fiúk az idei londoni olimpiát sem hagyják ki, persze, nem a legegyszerűbb útvonalon motorozva közelítik meg az olimpia helyszínét: „kis” kerülőt tesznek, Olaszországnál délre fordulva, Tunézián keresztül haladva Gibraltárnál térnek vissza Európába.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Délmagyarország
)