Ma ünnepli harminchetedik születésnapját a britek világbajnok judósa, Greame Randall, aki a 81 kilogrammosok között hazai pályán, az 1999-es birminghami olimpiai kvalifikációs vb-n emlékezetes teljesítményt nyújtva ért fel a csúcsra.


Egy Randall-siker az 1995-ös trnavai csapat Eb-n


Mi nem emlékszünk olyan szívesen arra az esztendőre, elvégre a pozsonyi Európa-bajnokságon be kellett érnünk egyetlen hetedik helyezéssel, a birminghami világbajnokságon pedig “csak” két olimpiai kvótát sikerült szereznünk, az egyaránt ötödik helyig jutó Illyés Miklós és Csizmadia Eszter révén.

1999-et írtunk, az akkor huszonnégy éves Greame Randall pályafutásának legsikeresebb évét. Bronzérmes lett a hamburgi Német GP-n, ugyancsak harmadik a birminghami Brit Nagydíjon, s a dobogó harmadik fokára állhatott Pozsonyban is.

Ilyen előjelek után bízhatott egy érmes helyezésben a Birminghamben rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon is, ám sikerült minden várakozást felülmúló teljesítménnyel előrukkolnia. Sorrendben a finn Lattut, a svájci Aschwandent, az osztrák Reitert, a kazak Selikanovot, majd az elődöntőben a portugál Delgadót is ipponnal verte, aztán a fináléban nagy csatában legyőzte az üzbég Turajevet is.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)