Ezen a napon ünnepli negyvenegyedik születésnapját az ukránok olimpiai bronzérmes judósa, Ruszlan Masurenko, aki két alkalommal, 1995-ben Birminghamben és 2000-ben Wroczlawban felállhatott az Európa-bajnoki dobogó harmadik fokára is.


Ezzel a szép akcióval nyert bronzérmes Sydneyben Masurenko


Ruszlan Olekszandr Masurenko
az 1993-as hamiltoni világbajnokságon az ismeretlenségből kitörve az ötödik helyen végzett, a 86 kilogrammos súlycsoportban öt ellenfelét is legyőzve jutott el a bronzmeccsig, ahol a román Coritoru megállította. Egy évvel később az Eb-bronzmeccsen ismét Croitoru volt a jobb…

1995-ben már sikerült megszerezni az Eb-bronzérmet, a világbajnokságon pedig újabb ötödik helyezés jutott Masurenkónak. Az ukrán judós indulhatott az atlantai olimpián is, ahol a román Croitoru és a japán Josida tett arról, hogy sikerélmények nélkül zárja a tornát.

Az 1997-es párizsi vb-n Masurenko harmadszor is ötödik lett, 2000-ben viszont újabb Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, a harmadik helyért a francia Demontfaucon ellen diadalmaskodott. Néhány hónappal később a sydneyi olimpián ugyanők már az első körben összecsaptak, s a francia csillagnak sikerült visszavágnia Wroczlawért. Masurenko sem tört össze, a következőkben minden meccsét megnyerve olimpiai bronzérmet szerzett, s éppen Demontfaucon mellett állhatott a dobogó harmadik fokán…

Sydney után Masurenko súlycsoportot váltott, de a 100 kilósok között már nem sok babér termett számára, s miután nem jutott el az athéni olimpiára, befejezte pályafutását.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)