Ma ünnepli harmincadik születésnapját a japánok világbajnoki bronzérmes judósa, Takamacu Maszahiro. Már 2000-ben junior-világbajnoki aranyéremmel jelezte érkezését, ám ebben a súlycsoportban a hazájában (is) nagy a rivalizálás, így évekig nem tudott a felnőtt válogatott közelébe kerülni.


Összefoglaló a tavalyi japán bajnokságról, a video első öt percében Takamacu a főszereplő


Takamacu Maszahiro
2004-ben kiharcolta, hogy ő legyen a japán válogatott első számú 73 kilósa, ám az athéni olimpián már az első körben kikapott a grúz Kekisvilitől, majd egy évvel később a kairói világbajnokságon a lengyel Wilkomirskitől, így aztán újabb fél évtizedet kellett várnia a bizonyítási lehetőségre.

Ez 2010-ben jött el, de ha nem indíthat minden súlycsoportban két versenyzőt Japán, akkor még a tokiói vb-ről is lemaradt volna. Nem maradt le, s csak a végső győztes dél-koreai Kimtől kapott ki, így bronzérmes lett.

Neki kellene betöltenie azt az űrt, amit a japánok éreznek a 81 kilogrammos mezőnyben évek óta. Az olimpiák és világbajnokságok történetében legutóbb több mint tíz éve, 2000-ben, Sydneyben avattak japán győztest, Takimoto Makoto személyében…

Nekünk is van ünnepeltünk, ma huszonnégy éves az egykori ifjúsági Eb-ötödik Sztraka Bálint. Isten éltesse!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)