Ezen a napon ünnepli negyvenötödik születésnapját az amerikaiak olimpiai ezüstérmes judósa, Jason Morris, aki éppen húsz esztendővel ezelőtt, 1992-ben, a barcelonai ötkarikás játékokon állhatott a dobogó második fokára miután elveszítette a japán Josida Hidehiko elleni finálét.


Jason Newth Morris pályafutása során négy olimpián is tatamira lépett, 1988-ban Szöulban, 1996-ban Atlantában és 2000-ben Sydneyben kevés sikerrel, ám az 1992-es játékokon négy ellenfelét legyőzve egyenesen a döntőig jutott, ahol a sportág egyik nagy klasszisa, Josida Hidehiko várt rá.



Jason Morris akkoriban volt pályája csúcsán, az olimpiai ezüst után egy évvel a hamiltoni világbajnokságon is bizonyított, ott csak a koreai Dzsontól kapott ki, s végül bronzérmet szerzett.

A jelenleg hetedik danos, edzőként sikeres judócentrumot működtető Jason Morris sportolói karrierjének nagy sikerei közé tartozik még két kontinensbajnoki aranyérem, továbbá – többek között – négy érem a budapesti Hungária-kupáról…

Nekünk is van ünnepeltünk: ma huszonnyolc éves a junior-világbajnoki ezüstérmes, junior Európa-bajnok Rajcsányi Gergő. Isten éltesse!
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)