Ezen a napon ünnepli harminchatodik születésnapját a 48 kilogrammosok között U23-as Európa-bajnok Amelie Rosseneu.



Amelie Rosseneu 2010-ben nyert U23-as Európa-bajnokságot, de 2012-ben már a felnőttek között is remekül szerepelt, megnyerte a bukaresti Vk-t, a kínai Grand Prix-t, második lett Rómában és Abu-Dzabiban, bronzérmes Tokióban. És megnyerte a belga bajnokságot is.

Ugyanakkor nem tartozott a legszerencsésebbek közé, hiszen súlycsoportjában Charline Van Snick személyében egy igen erős és eredményes vetélytárssal kellett harcolnia, így többnyire a belga színek képviseletéért vívott csatában is alul maradt. Ez így ment egészen 2013-ig, amikor szerelme után Izraelbe költözött, s fel is vette az izraeli állampolgárságot. A váltást mindkét ország szövetsége támogatta, így az akkor huszonöt esztendős Amelie Rosseneu már új hazája színeiért versenghetett.

Más kérdés, hogy sokáig már nem húzta az élsportolók között, nyert még egy GP-bronzérmet és egy GS-ezüstöt, majd a 2015-ös izraeli bajnokság aranyérmével búcsúzott. A judótól egy percre sem távolodott el, napjainkban edzőként dolgozik az izraeli válogatott mellett, s közben saját, sportdietetikai vállalkozásában is szép sikereket ér el.



Nekünk is vannak ma ünnepeltjeink: harminchárom éves a junior és ifjúsági magyar bajnoki ezüstérmes Kun Igor, ma harminckettő a felnőtt magyar bajnoki bronzérmes Baricsa Viktória, ma huszonhét az ifjúsági ob-ezüstérmes Molnár András, ma huszonöt a háromszoros ifjúsági magyar bajnoki bronzérmes Királyházi Dénes és ma huszonhárom esztendős az ifjúsági Európa-kupa-győztes Bajcsev Tamás, valamint testvére, a felnőtt magyar bajnoki ezüstérmes Bajcsev Vivien. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)