A Tatai TV múltidéző sorozatának segítségével egy csaknem három évtizeddel ezelőtti magyar bajnokságra pillanthatunk vissza: az atlantai olimpia előtt egy évvel Tata volt az ob házigazdája.





Eláruljuk azt is, kik nyertek bajnoki címet azon a napon: a férfiaknál Kunyik Zsolt, Csák József, Haronisz Kosztasz, Tölgyesi Botond, Pusztai István, Dévényi Gábor és Csősz Imre, a nőknél Gergely Éva, Vészi Klára, Pekli Mária, Csizmadia Eszter, Magyar Renáta, Ballér Barbara és Gránicz Éva nyakába került aranyérem.




Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon: ma negyvennyolc éves a junior magyar bajnoki bronzérmes Zsolnai Béla, és ma negyven éves az ifjúsági ob-ezüstérmes Lombosi János. Isten éltesse őket!

Hetvenhét évvel ezelőtt ezen a napon született Vági Miklós, az Európai Judo Szövetség bíró bizottságának tagja, a Magyar Judo Szövetség Dankollégiumának egykori elnöke, korábbi nemzetközi versenybíró, aki az 1992-es barcelonai olimpián és több világ- és Európa-bajnokságon is közreműködött. 2011-ben veszítette el őt a magyar judosport. Emlékét megőrizzük!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Tatai TV)