Október utolsó hétvégéjén a Szatymazi SE szervezésében az újszegedi sportcsarnok megtelt hazai és nemzetközi junior és felnőtt judoversenyzőkkel.



A versenyen kiemelkedően szerepeltek a szegedi és szatymazi versenyzők, akik nemcsak a tatamin, de az eredményhirdetéskor is büszkén képviselték városukat és hazájukat. A két nap alatt hat tatamin folytak a versenyek: Ukrajnából, Oroszországból, de még Jamaikából és Zambiából is érkeztek Szegedre a verseny miatt. Külön büszkén dobogott mindenkiben a szegedi , a szatymazi, tehát e nemzeti szív: Szabó Ödön, az Első Beton Kft alapítója, a Magyar Judóért érdemrend ezüstfokozatát vehette át – írja a szeged365.hu. A hírportál a díjátadó után Szabó Ödönt kérdezte, mit jelentett, jelent az életében a judo. Barna Károly Szatymaz polgármestere arról nyilatkozott, hogy településük rendkívül sportos és nagyon büszke a rendezvényre. Tompáné Kádár Andrea a Szatymazi SE alelnöke, a Korda Klinika ügyvezetője rendkívül büszke anyukaként mesélt arról, miért is nagyon fontos a judo, mennyi mindent tud adni a fiataloknak, ahogyan ezt gyermekeinél is megtapasztalta. Guba Leventét, a Szatymazi SE judo edzőjét a fiatalokról kérdezték, végül, de véletlenül sem utolsó sorban pedig Szabó Csaba, a Szatymazi SE elnöke árulta el a Szeged365 Family tagjainak: nagyon büszke mindenkire, akik ebben részt vettek, hogy ilyen rangos, kétnapos versenyt tudtak szervezni Szegedre.



„Én kontrázni szoktam. Nem vagyok az, aki odamegy és gyorsan odavágja” – mondja Sólya Imre szatymazi judoka a Szeged TV riportjában.



Csaknem hétszáz versenyző részvételével rendezték meg az újszegedi sportcsarnokban a CE Glass-kupa ifjúsági B-korcsoportos magyar bajnokságot, a felnőtt és junior nemzetközi rangsorversenyt, valamint az 5. Csaba Béla utánpótlás emlékversenyt, amelyen elismerték két szakember munkáját is – írja a delmagyar.hu portál. Ötödik alkalommal adott otthont az újszegedi sportcsarnok a Csaba Béla nemzetközi emlékversenynek, amely a CE Glass és az Első Beton Kft. jóvoltából kibővült az ifjúsági B-korcsoportos magyar bajnoksággal, egyben felnőtt viadallal is. A hat tatamin két napon át délelőttől késő délutánig pörögtek az események, a csaknem hétszáz induló révén nem volt üresjárat a programban.



A verseny kísérő programja két elismerés kiosztása volt: a Magyar Judóért érdemrend ezüstfokozatát kapta Szabó Ödön, a Magyar Judo Szövetség díszoklevelét a sportágért tett szolgálataiért Szatymaz polgármestere, Barna Károly.


A Szatymazi SE versenyzőinek eredményei

CE Glass 5. Csaba Béla nemzetközi emlékverseny
Aranyérmes:
Nagy Csongor (45 kg)
Ezüstérmes: Cseh Benett (38 kg), Jánoska Kristóf (45 kg), Jáger Tamás (50 kg), Márta Marcell (+60 kg)
Bronzérmes: Cseh Botond (38 kg), Nagy Csongor (45 kg)
Ötödik helyezett: Lestyán Zalán (41 kg)

Ifjúsági B-korcsoportos országos bajnokság
Ezüstérmes:
Jáger Tamás (50 kg)

CE Glass-kupa felnőtt nemzetközi rangsorverseny
Aranyérmes:
Tompa Péter (90 kg)
Ezüstérmes: Ménesi Beatrix (+78 kg), Tompa Márton (+100 kg)
Bronzérmes: Kónya Ádám (60 kg), Lénárt Benedek (+100 kg)
Ötödik helyezett: Rafael Ábrahám (66 kg), Zádori Bálint (81 kg)


 

Van egy ünnepeltünk is ezen a napon: ma harminchárom esztendős a riói paralimpia hetedik helyezettje, Burányi Flóra. Isten éltesse!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Szeged365
Szeged TV
Délmagyarország
Fotó: Bakos Brigi)