Október huszadikán kezdődött el Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban a World Combat Games, a küzdősportok világjátékán hétfőn kerül porondra a judo.



2010-ben Pekingben, 2013-ban pedig Szentpétervárott rendezték meg a World Combat Games versenyeit, s most Rijádban adnak egymásnak randevút a különféle küzdősportok és harcművészetek képviselői. A tíznapos fesztiválon természetesen a judo is jelen lesz, október 23-án öt kontinens tizennégy országának részvételével rendeznek vegyes csapatversenyt. A tornán Algéria, Ausztrália, Brazília, Dél-Korea, Franciaország, Grúzia, Hollandia, Japán, Kuba, Németország, Marokkó, Szaúd-Arábia, Szenegál és Üzbegisztán válogatottjai lépnek tatamira.

Magyar sportolóknak pankrációban, savate-ban, szkanderban, szumóban, kendóban, kick-box-ban, muaythai-ban, grapplingben és jiu-jitsuban szurkolhatunk a küzdősportok világjátékán.


 

Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon: ma huszonöt esztendős az ifjúsági Európa-kupa-ezüstérmes, ötszörös ifjúsági magyar bajnok Miskolczi Lotti és ma huszonegy a felnőtt magyar bajnoki bronzérmes, junior és ifjúsági magyar bajnoki ezüstérmes Perger Ivett. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023)