Ezen a napon hetvenöt esztendős a magyar judosport egyik nagy alakja, a müncheni olimpia hetedik helyezettje, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, kétszeres ötödik helyezett, junior Eb-ezüstérmes Szabó Ferenc, akit Magyarországon háromszor is (1968, 1971 és 1977) az Év judósának választottak.




Egy nagy siker edzőként: U23-as Európa-bajnoki döntő Prágában,
Szabó Franciska ellenfele az azóta kétszeres világbajnok horvát Barbara Matic


A hetedik danos judomester az Egerági Üstökös SE és a Varga Cseppek SE színeiben gyerekek százaival ismertette meg a sportágat, s öt gyermeke egyaránt kötődik a judóhoz. Az „utódok” közül Szabó Franciska U23-as Európa-bajnoki címet szerzett, Szabó Katinka az U23-as, a junior és az ifjúsági Európa-bajnokságon is nyert egy-egy bronzérmet, Szabó Frigyes pedig csapatban Európa-bajnoki harmadik helyezett és Grand Prix-bronzérmes lett pályafutása során.



Vannak még ünnepeltjeink ezen a napon: ma negyvenhét éves a háromszoros bajnoki bronzérmes Papp Zoltán, ma harminckilenc a veterán világbajnok, junior-világbajnoki bronzérmes, ifjúsági Eb-ezüstérmes, magyar bajnok Ónody Beáta, ugyancsak ma harminckilenc a junior magyar bajnok Oláh Mónika, és ma huszonkettő az ifjúsági ob-ezüstérmes Mauks ÁkosIsten éltesse valamennyiüket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Fotó: Jochapress, Jocha Károly)