A Judo Hungary Masters 2023 „leggyorsabb” aranyérmese kétségkívül a pazar formában versenyző Inbar Lanir volt: az izraeliek 78 kilogrammos világbajnok klasszisának nyolcvankét másodpercre volt szüksége a végső győzelemhez...




Egy ragyogó magyar judósról is meg kell emlékeznünk ezen a napon: hetvennyolc esztendővel ezelőtt ezen a napon született a magyar judosport első felnőtt világbajnoki érmese, Varga Imre. A Budapesti Spartacus csillaga 1979-ben Párizsban állhatott fel a világbajnoki dobogó harmadik fokára, a japán Jamasita Jaszuhiro, a francia Jean-Luc Rouge és a dél-koreai Cso Dzse Ki társaságában. A nehézsúlyban és az abszolút kategóriában versenyző Varga Imre rendkívül eredményes pályafutása során két világbajnoki ötödik hely mellett az Európa-bajnokságokon két ezüst- és három bronzérmet is szerzett. 2011 szeptemberben veszítette őt el a magyar judós társadalom. Emlékét megőrizzük!

Ma harmincnyolc esztendős a kétszeres ob-bronzérmes Dravecz Zsolt és ma huszonhat az újpesti Erdős Szabolcs. Isten éltesse őket!



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Judo Highlights
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)