Az Újbudai Judo Sportegyesület a Honvédelmi Sportszövetség egyik alapító tagja és tagszervezete, a klubban 2004 óta oktatják a fiatalokat, biztosítanak számukra lehetőséget a versenyzésre a világ egyik legnépszerűbb küzdősportjában.



A Honvédelmi Sportszövetség új videósorozatot indított, amelynek célja, hogy az olvasók megismerhessék a tagszervezetei – összesen négyszázhatvanhéttel büszkélkedhet a HS – történelmét, működését, továbbá rövid és hosszútávú céljait is.

A videósorozat első része az Újbudai Judo Sportegyesületé, amely nagy múltra tekint vissza, hiszen 2004-ben alakult és ott volt a HS 2017-es megalakulásakor is alapító tagként. Alap célkitűzésük az utánpótlás-nevelés, a színvonalas sportolás és a versenyzés lehetőségének biztosítása minden korosztály részére, valamint a judo, mint küzdősport népszerűsítése, tömegsporttá tétele.

A Sportegyesület fontosnak tartja a Honvédelmi Sportszövetség eszméit, ezért tanítványainak igyekeznek a judo fortélyai mellett ezeket is átadni. Az együttműködés során a táborozásban, a szakmai programok gyakorlati kivitelezésénél, a rendszeres programok megvalósításánál, valamint a rendezvényeik – nyílt napok, honvédelmi sportnapok – lebonyolításában nyújt nekik segítséget a HS.

Azt, hogy ez mennyire megkönnyíti a munkájukat, a legjobban az egyesület elnöke, Bere Tamás fogalmazta meg: „Minden egyes programunknál, amelynél jelen van a Honvédelmi Sportszövetség, ott a színvonalon tudunk emelni.”

Az Újbudai Judo Sportegyesületet egyik legfőbb terve, hogy bővítse a már amúgy is széles közönségét az óvodás korosztálytól az idősebb felnőttekig, illetve hogy a versenyzőik nemzetközi versenyeken is tudjanak remekelni.



Van egy ünnepeltünk is ezen a napon: ma ötvenkét esztendős az ifjúsági magyar bajnoki ezüstérmes Boda Imre. Isten éltesse!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Honvédelmi Sportszövetség)