Ma ünnepli harmincadik születésnapját az izraeli – és immár a brit – judo egyik legeredményesebb versenyzője, a világbajnoki bronzérmes, négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes Alice Schlesinger.



Annak idején – immár négy esztendeje – nagy port kevert fel az ügy: a súlycsoport világbajnokával, Yarden Gerbivel a rivalizálása odáig vezetett, hogy Schlesinger 2013 márciusától nem indulhatott judoversenyeken.

Akkoriban arról szóltak a hírek, hogy Törökországból és Azerbajdzsánból is kapott ajánlatot, végül azonban Nagy-Britannia színeiben tért vissza, két teljes év szünet után, 2015 telének végén. Ezt az időszakot is felidézi mai videónk.

Alice a korosztályos verenyeken szinte minden címet begyűjtött, amit csak lehet, Európa-bajnok lett az ifjúságiak, a juniorok, majd az U23-asok között is, csupán a junior-vb-arany hiányzik a gyűjteményéből, a 2004-es budapesti világbajnokságon a holland Anicka van Emden tett róla, hogy Alice Schlesinger „csak” a dobogó harmadik fokára állhasson.



A kitűnő judós a felnőttek között is szorgalmasan gyűjtögeti az érmeket, van már négy Európa-bajnoki bronzérme (2008, 2009, 2012 után 2017-ben is nyert egye), egy világbajnoki harmadik (2009) és ötödik (2010) helye, továbbá huszonhárom érme a Világkupa-sorozat különféle tornáiról. A londoni olimpián a hetedik helyen végzett, Rióban – immár brit színekben – szép győzelemmel kezdett, de a legjobb nyolc közé jutásért egy régi ellenfele, Anicka van Emden újra borsot tört az orra alá…

Nekünk is vannak ünnepeltjeink ezen a napon: ma harminckilenc esztendős a junior magyar bajnoki ezüstérmes Csiszár Dániel, és ma huszonhat a felnőtt magyar bajnok, Európa-kupa-ezüstérmes Köller Milán. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018)