Zöld lámpát kapott „volt” hazája szövetségétől a budapesti világbajnokágon ezüstérmes Mihael Zgank, aki a 2020-as tokiói olimpián már török színekben lehet Tóth Krisztián riválisa.




A Majdov–Zgank világbajnoki döntő Budapesten


A minap írtunk Tóth Krisztián egyik nagy riválisáról, az Agadirban visszatérő szerb világbajnokról, Nemanja Majdovról, s máris itt az újab hír, a vb-ezüstérmes Mihael Zgankról. Már októberben hallani lehetett róla, hogy az újdonsült vb-érmes elfogadja a törökök ajánlatát, ám a Judoinside most arról számolt be, hogy a szlovén és a török szövetség megegyezett a váltásról, s így már nincs akadálya annak, hogy Zgank török színekben induljon a következő olimpián.




Könnyen elképzelhető, hogy Miha a nevét is elveszíti a váltásnál, két igen neves judós példáját említhetjük: a csecsen származású szovjet Szelimhán Magomedov Selim Tataroglu néven lett négyszeres Európa-bajnok, egy másik ex-szovjet, Haszen Biszultanov pedig Huseyin Özkan néven nyert olimpiai aranyérmet Törökországnak.

Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon: ma huszonegy esztendős az ifjúsági magyar bajnok Sárecz Márton, ma tizennyolc a junior magyar bajnok Adetiloye Mike, és ma tizenhét az ifjúsági Európa-bajnok, EYOF-győztes Sipőcz Richárd. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Judoinside
Fotó: MJSZ, Horváth György)