Előre lehet tudni, mikor lesz a legjobb Horvátországba utazni az idén nyáron: június 9. és 17. között rendezik meg a porec-i Judo Fesztivált. Judogi és fürdőruha. Bővebben a programokról: KLIKK IDE!





Ma ünnepli hatvanegyedik születésnapját az olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnoki harmadik helyezett, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Ozsvár András, aki a hetvenes évek második felétől Los Angeles évéig a nehézsúly egyik meghatározó alakja volt itthon és világszerte. Az első nagy sikerét 1977-ben, a berlini junior Európa-bajnokságon megszerzett aranyéremmel érte el. Három évvel később, a moszkvai olimpián bronzérmes lett az open kategóriában, ez volt a magyar judo harmadik olimpiai érme. Világbajnoki bronzérmes lett az 1981-es maastrichti és az 1983-as moszkvai vb-n, Európa-bajnoki érmeit pedig – egy ezüstöt és egy bronzot – 1982-ben Rostockban szerezte. Sporttársaihoz hasonlóan ő sem indulhatott Los Angelesben, huszonhét évesen szögre is akasztotta a judogit. Napjainkban egyesületét, az Óbudai Judo Clubot irányítja, s ő hozta létra a Sasaki Magyar Judo Múzeumot is. Ugyancsak ezen a napon születésnapos a huszonnyolc éves a junior magyar bajnoki bronzérmes Kovács Gábor. Isten éltesse őket!

Ezen a napon ünnepelné harmincnegyedik születésnapját a Világkupa-győztes, négyszeres felnőtt magyar bajnok Perge Ilona, akit 2010-ben, egy szörnyű autóbeleset következtében veszített el a judós társadalom. Inci hiánya még ma is felfoghatatlan veszteség a judós társadalom számára.





 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: EJU
)