A budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON ötödikként zárt Csoknyai László a bíráskodást kritizálta, míg a szintén ötödik Tóth Krisztián büszke a sérülését követő visszatérésére, de az érmeket hiányolja a magyar csapat repertoárjából.




Az interjú megtekintéséhez: KLIKK IDE!


Tóth Krisztián a 2016-os riói olimpia után vállműtét miatt nyolc hónapot kihagyott, így büszke a visszatérésére, némi hiányérzet viszont van benne: „Szerintem mindenkiben maradt egy kis hiányérzet, hogy nem tudtunk itthon érmet szerezni. Sajnáljuk, de szerintem nem lehetünk csalódottak a három ötödik helyezéssel.”

Csoknyai László a vb előtt elfogadta volna az ötödik helyet, de mint mondta, evés közben jön meg az étvágy: „Nem egy olyan ellenfelet kaptam a bronzmérkőzésen, akit ne lehetett volna megverni. De nem fogok ezen bánkódni, mert nagyon sok világ- és Európa-bajnokságon, de még olimpián is ültem úgy, hogy azt kívántam, bár csak ötödik lehetnék.”

Az Atomerőmű versenyzője azt viszont nem titkolta, Cirjenics Miklós veresége megviselte, a bíráskodással nem volt elégedett: „Őszinte leszek, nekem az a nap egy rettentő nagy csalódás volt. Egy japánt eldobni nagyon-nagyon nehéz dolog.  És senki nem kérte, hogy mi kapjunk külön támogatást azért, mert nálunk van a vb. De amikor ippont dobunk, az legyen már ippon! A japán utána nem véletlenül lett világbajnok, de a Miki ippont dobott rajta. A másik csalódás Bor Barna bronzmeccse volt. Ő kétszer is eldobta a brazilt.”

Amire biztos nem lehetett panasz, az a szurkolók buzdítása volt. Mindkét judós elismerően nyilatkozott a közönségről.


Van ünnepeltünk is a mai napon: ma tizennyolc esztendős a junior ob-bronzérmes Andó Fruzsina. Isten éltesse őt!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)