Ma ünnepli harmincadik születésnapját a kétszeres világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Mészáros Anett. Ifjúsági Európa-bajnok, junior világ- és Európa-bajnoki aranyérmes, felnőtt Európa-bajnok és Eb-bronzérmes, kétszeres világbajnoki ezüstérmes, de két vb-bronzérme is van, Grand Slam- és Grand Prix-győztes és a sort hosszasan folytathatnánk…



Mészáros Anett az UTE csarnokában nevelkedett Illés Sándor kezei között, ezután Pakson pallérozódott Hangyási László irányításával, a BHSE csapatában Toncs Péter, míg a Budaörsi SC-ben Kovács Sándor és Fazekas Csaba írányította edzéseit.




Világbajnoki bronzmeccs Párizsban


Világklasszis judós, aki nagy elismerést szerzett a külföldi szakemberek és versenybírók között is, a londoni olimpiára azonban sérülései miatt nem tudott megfelelően felkészülni, így nem sikerült jól szerepelni. A visszatérés nem ment könnyen, bár a budapesti Európa-bajnokság csapatversenyén megvívott sikeres csata, majd a madridi European Open-bronz már reményekre adott okot. Azonban nem sokkal később egyéves kitérő következett…

2015-ben jött az újabb fordulat, Anett ismét magára öltötte a judogit, és Szófiában, a European Openen a pontszerző hetedik helyen végzett, majd a júniusi Budapest Grand Prix-n, hazai közönség előtt bronzérmet szerzett.

Vannak még ünnepeltjeink: ma harminchat éves az 1997-ben magyar bajnok Kondor Zsófia, ma harmincegy esztendős a csapat Eb-bronzérmes, kétszeres magyar bajnoki bronzérmes Keliger Zsuzsa, és ma huszonhét esztendős a junior és ifjúsági Eb-ezüstérmes, magyar bajnok Erdélyi Lilla. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Horváth György)