Ezen a napon ünnepli negyvenötödik születésnapját a magyar judo eddigi egyetlen olimpiai aranyérmese, Kovács Antal. Olimpiai és világbajnok, vb-ezüstérmes, hatszoros Európa-bajnoki érmes, huszonnégyszeres Világkupa-dobogós, hatszoros magyar bajnok, a judo magyarországi ikonja. Lehet-e ennél jobb alkalmat megragadni arra, hogy felelevenítsük a magyar judosport eddigi legnagyobb sikerének pillanatait?! Furcsa, de az embernek az elején, Stevens karfeszítési kísérleténél sokadszor látva is elakad a lélegzete. Aztán újra és újra, de már egészen másért...




A 95 kilogrammos olimpiai döntő 1992-ben, Barcelonában





Dr. Kovács Antal
napjainkban is részt vesz alkalmanként a paksi judósok edzésein, több más társadalmi tisztsége mellett a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, a Magyar Judószövetség alelnöke, „civilként” az Atomerőmű kommunikációs igazgatója, a paksi Atomerőmű SE elnöke.

Vannak még ünnepeltjeink ezen a napon: ma harmincegy éves a Világkupa-ezüstérmes, junior Európa-bajnoki ezüstérmes Farkas Bálint, ma ötvenhárom esztendős a masters viadalok rendszeres résztvevője, Weinber Mihály, ma tizennyolc a kétszeres magyar bajnoki bronzérmes Balogh Sára, ma tizenhét a kétszeres ifjúsági magyar bajnok Gergácz Enikő, illetve ma negyvenhat éves a Magyar Távirati Iroda munkatársa, judofelelőse, tucatnyi világverseny tudósítója, Matusz Endre. Isten éltesse valamennyiüket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Gombkötő Roland)