Hat magyarral jön a World Judo Masters!
Hat magyarral jön a World Judo Masters!

Szombaton és vasárnap az oroszországi Szentpéterváron rendezik meg a Nemzetközi Judo Szövetség 196 ezer dolláros meghívásos versenyét, a World Judo Masters-t vagyis a Mesterek Tornáját. Hat magyarral!
ÉLŐ EREDMÉNYEK               JUDO TV

A nap videója: Barcson járt a Mikulás
A nap videója: Barcson járt a Mikulás

A barcsi judósok az idén is megtartották hagyományos házi Mikulás-kupájukat, amelyen a kicsi és nagyobb judokák barátságos mérkőzéseken mérték össze erejüket és tudásukat.

Szatmári sikerek: Aradon zárult a Judo Euroliga
Szatmári sikerek: Aradon zárult a Judo Euroliga

December 9-én Aradon tartották a Judo Euroliga idei utolsó versenyét, amelyen kilenc ország ifjú judokái vettek részt. A szatmárnémeti Városi Sportklub is sikeresen vette az akadályokat.

Gercsák Szabina Szentpétervárott tartja a zárórát
Gercsák Szabina Szentpétervárott tartja a zárórát

Oroszországban fejezi be az idei esztendőt a Miskolci Judo Club kiválósága. Gercsák Szabina csütörtökön utazott Szentpétervárra, ahol World Masters versenyén a 70 kilós súlycsoportban lép tatamira.

A TF küldöttsége a Budo Egyetemen járt
A TF küldöttsége a Budo Egyetemen járt

December 4. és 8. között Prof. Mocsai Lajos rektor és Dr. Németh Endre a TF Küzdősport Tanszékének vezetője látogatást tett Japánban, a Nemzetközi Budo Egyetemen.

A judo ifjú kiválóságait is jutalmazták a tolnai megyeszékhelyen
A judo ifjú kiválóságait is jutalmazták a tolnai megyeszékhelyen

Huszonhatodszor szólították színpadra azokat a sportolókat (18 sportág, 199 díjazott), akik az előző tanévben a diákolimpia országos döntőiben dobogós helyen tudtak végezni.

Ungvári Miklós négy nap alatt jutott haza Londonból
Ungvári Miklós négy nap alatt jutott haza Londonból

Elképesztően kalandosra sikerült Ungvári Miklós angliai kirándulása. A harminchét éves olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok judós a múlt hét végén vett részt díszvendégként Cambridge-ben egy gyermekversenyen, onnan próbált hazajutni…

Magyar Judomesterek Clubja: három érem a fiatalok között
Magyar Judomesterek Clubja: három érem a fiatalok között

A Magyar Judomesterek Clubja is részt vett a III. osztályú felnőtt országos bajnokságon, amelyet december első vasárnapján a Megyeri úti Horváth Istán Judocsarnokban rendeztek meg.

A nap videója: legenda Veresegyházon
A nap videója: legenda Veresegyházon

Az Ilyés Gyula vezette Veresi Küzdősport Egylet ismét különleges edzést rendezett, amelynek vendége volt az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Hajtós Bertalan, aki tanítványával, Tóth Benedekkel tartott bemutató tréninget.

Nyolc ország diákjai judóztak Kazincbarcikán
Nyolc ország diákjai judóztak Kazincbarcikán

December 9-én nemzetközi judoversenyt rendeztek Kazincbarcikán, az Irinyi tornacsarnokban a viadalra Anglia, Belgium, Észtország, Lengyelország, Szlovákia, Ukrajna, Románia és Magyarország ifjú judósa kaptak meghívást.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2014. február 20. csütörtök, 14:00 Módosítás: 2014. február 20. csütörtök, 14:29 2014. február 20.

Kétszázharmincmillióért sem lép le Szabó Franciska

Ha állampolgárságot váltana Szabó Franciska, és a 2016-os riói olimpián a dobogó csúcsára állna, egymillió dollár ütné a markát. A csinos versenyző a törököktől kapott ajánlatot.Franciska (jobbról) és testvére, Katinka. Mindketten a legjobb cselgáncsozók
közé tartoznak, de egyben a szívük is nagy: nem váltanak hazát


A cselgáncsválogatott 70 kilós versenyzője, Szabó Franciska Kecskeméten megnyerte az első birkózóválogatót(!) is. Az egerági lány tudása messze földön híres, a törökök harmadik hónapja bombázzák ajánlatokkal. Arra rávették, hogy a Galatasaray színeiben a török csapatbajnokságon négy meccset megvívjon, de az országváltása kizárt.

Az isztambuliaknak az tűnt fel, hogy az U23-as Eb-aranyérmes magyar klasszis a német Mönchengladbach színeiben nyolc Bundesliga-meccset vívott, s valamennyit ipponnal nyerte. „Három hónapja kerestek meg először – mondta Franciska. – Ha hazát cserélnék, és a következő olimpián aranyérmet nyernék, egymillió dollár prémiumot garantálnak.”

Ez az összeg – kétszázharmincmillió forint – minden török olimpiai bajnoknak jár. Mehmet Basaran török újságíró elmondta: államuk háromszázezer dollárt (hatvannyolcmillió forint) fizet az olimpiai bajnoknak, továbbá klubja és egyéni szponzorai prémiumai mellett huszonnégy karátos aranyból készült, kicsiny medáliákat is szokás adni, így összejöhet a kétszázharmincmillió.

Franciska azonban – aki tavaly a Gerevich Alapítványtól havi ötvenezer forintot kapott, az idén ennek a háromszorosa jár – kikosarazta a törököket. „Maradok magyar, mert az apukám a világ legjobb trénere, inkább élek Egerágon, semmint Isztambulban.”

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Bors
Szabó Sándor írása
Fotó: Végh István)Következik!