Kézdivásárhelyiek a román bajnoki dobogón
Kézdivásárhelyiek a román bajnoki dobogón

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói két éremmel – egy ezüst és egy bronz – zárták az elmúlt hétvégén Ramnicu Valceán megtartott U15-ös korosztályú országos döntőt.

A nap videója: Siklós SE, komoly tervekkel
A nap videója: Siklós SE, komoly tervekkel

A Siklós SE terveiről, felkészüléséről, hazai és külföldi szerepléséről, eredményeiről, versenyrendezéseiről kérdezte a Pátria Televízió a klub szakosztályvezetőjét, Szigetvári Antalt.

Szavazz! Gergácz Enikő lehet a nap hőse!
Szavazz! Gergácz Enikő lehet a nap hőse!

Ismét judós barátunk várja a szavazatokat a DIGI Sport Nap hőse című játékában. Ezúttal Hajtós Bertalan tanítványára, Gergácz Enikőre lehet szavazni, ő lehet a Nap hősa a judósok segítségével!

Juniorok készüljetek: világbajnokság a Bahamákon!
Juniorok készüljetek: világbajnokság a Bahamákon!

Október 17. és 21. között igazán egzotikus helyszínen, a Bahama-szigetek fővárosában, Nassauban rendezik meg az idei junior-világbajnokságot.

Két ötödik és két hetedik hely Jekatyerinburgból
Két ötödik és két hetedik hely Jekatyerinburgból

Karakas Hedvig és Gercsák Szabina az ötödik, Csoknyai László és Cirjenics Miklós a hetedik helyen végzett az idei harmadik Grand Slam-tornán, amelyre Oroszországban került sor.

Ifjúsági judósok csúcstalálkozója Veszprémben
Ifjúsági judósok csúcstalálkozója Veszprémben

Hetvenhét egyesület 316 judósa lépett tatamira az idei ifjúsági országos bajnokságnak, amelynek ismét az impozáns Veszprém Aréna adott otthont.

A nap videója: melyik fotó a legjobb?
A nap videója: melyik fotó a legjobb?

Kétfordulós játékot hirdetett az Ász Sport Fotó, csak judósoknak. Tizenkét fotóra lehet voksolni az Ász Sport Fotó Facebook-oldalán, no és játszani: ajándékokért és egy különleges fődíjért.

ASE: arany, ezüst és bronz az utánpótlástól
ASE: arany, ezüst és bronz az utánpótlástól

Mindhárom színű éremből szereztek az Atomerőmű SE judokái a közelmúlt korosztályos versenyeiről. A paksiak Cegléden, Prágában és Debrecenben is jártak.

Érdekvédelmi fórum az élsportolók részére
Érdekvédelmi fórum az élsportolók részére

Érdekvédelmi fórumot hoztak létre az élsportolóknak. A kezdeményezés célja, hogy megoldja a sport világában felmerülő problémákat.

A nap videója: hölgyek csúcstalálkozója Varsóban
A nap videója: hölgyek csúcstalálkozója Varsóban

Emlékezetesen alakult az idei varsói női European Open-viadal, ennek állít emléket a lengyelek kisfilmje. Szigetvári Mercédesz révén ezüstéremmel zártuk a varsói tornát.

A JUDOINFO TOVÁBBI HÍREI
Készült: 2014. február 20. csütörtök, 14:00 Módosítás: 2014. február 20. csütörtök, 14:29 2014. február 20.

Kétszázharmincmillióért sem lép le Szabó Franciska

Ha állampolgárságot váltana Szabó Franciska, és a 2016-os riói olimpián a dobogó csúcsára állna, egymillió dollár ütné a markát. A csinos versenyző a törököktől kapott ajánlatot.Franciska (jobbról) és testvére, Katinka. Mindketten a legjobb cselgáncsozók
közé tartoznak, de egyben a szívük is nagy: nem váltanak hazát


A cselgáncsválogatott 70 kilós versenyzője, Szabó Franciska Kecskeméten megnyerte az első birkózóválogatót(!) is. Az egerági lány tudása messze földön híres, a törökök harmadik hónapja bombázzák ajánlatokkal. Arra rávették, hogy a Galatasaray színeiben a török csapatbajnokságon négy meccset megvívjon, de az országváltása kizárt.

Az isztambuliaknak az tűnt fel, hogy az U23-as Eb-aranyérmes magyar klasszis a német Mönchengladbach színeiben nyolc Bundesliga-meccset vívott, s valamennyit ipponnal nyerte. „Három hónapja kerestek meg először – mondta Franciska. – Ha hazát cserélnék, és a következő olimpián aranyérmet nyernék, egymillió dollár prémiumot garantálnak.”

Ez az összeg – kétszázharmincmillió forint – minden török olimpiai bajnoknak jár. Mehmet Basaran török újságíró elmondta: államuk háromszázezer dollárt (hatvannyolcmillió forint) fizet az olimpiai bajnoknak, továbbá klubja és egyéni szponzorai prémiumai mellett huszonnégy karátos aranyból készült, kicsiny medáliákat is szokás adni, így összejöhet a kétszázharmincmillió.

Franciska azonban – aki tavaly a Gerevich Alapítványtól havi ötvenezer forintot kapott, az idén ennek a háromszorosa jár – kikosarazta a törököket. „Maradok magyar, mert az apukám a világ legjobb trénere, inkább élek Egerágon, semmint Isztambulban.”

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Bors
Szabó Sándor írása
Fotó: Végh István)Következik!