Két arany és két bronzérmet szereztek az Atomerőmű SE felnőtt judósai a Kecskeméten megrendezett felnőtt országos bajnokságon.




Majdnem a teljes magyar élmezőny részt vett a versenyen, igaz az első vonalból voltak olyanok, akik egy súlycsoporttal feljebb szálltak harcba az érmekért. Pupp Réka igazolta klasszisát és jelezte, hogy az 52 kilogrammos hölgyek között jelenleg ő a legjobb itthoni judós. Minden mérkőzésén imponáló fölénnyel diadalmaskodva lett országos bajnok.




A 66 kilogrammos Bognár Péter és a 63 kilogrammos Szabó Anna ezúttal nem tudott továbblépni a selejtezőből. Windischmann Bence kezdeti megingása után szépen menetelve jutott el a bronzcsatáig és meg is szerezte azt a férfiak 73 kilogrammos küzdelmeiben.




A 81 kiloban a két paksi induló közül Akkerman Gergely szép kezdés után vereséget szenvedett, majd a vigaszágon kiújult a lábsérülése, így nem jutott érem közelbe. Csoknyai Lászlónak, a súlycsoport első számú magyar judósának skalpjára mindenki vadászik. Ebben az igazán kiélezett súlycsoportban ezúttal a rutinos Joó Istvánnak sikerült egy aranypontban elért vazarival megcsípnie Lacit, aki a vigaszágon tudott szépíteni, ahol ugyancsak aranypontban győzte le a leányvári Szabó Frigyest.




Bor Barna hosszú idő után indult a magyar nehézsúlyú mezőnyben, és ellentmondást nem tűrő judóval jelezte, hogy ki az úr az itthoni +100 kilogrammos kategóriában. Hangyási László és Braun Ákos tanítványai a négy megszerzett éremmel a harmadik helyen végzett az országos bajnokság éremtáblázatán.




Ugyanezen a hétvégén Bazinban küzdöttek az Atomerőmű SE fiatal judósai. Évtizedek óta baráti kapcsolat fűzi a klub judósait a szlovákiai bazini (Pezinokcsapathoz, ennek köszönhetően minden évben vendégül látják őket a junior, illetve a diák Atom-kupán. Az ASE utánpótlás sportolói az elmúlt hétvégén eleget tettek szlovákiai barátaik meghívásának, és részt vettek a kemény judósokat felvonultató serdülő és diákversenyen.

Sikerült minden színű éremből szerezni, ráadásul bronzból kettőt is a paksi fiataloknak. A két Barna, Tóth és Jakab is nagyokat küzdött, de ezúttal Jakab Barni a pontszerző hetedik helyen végzett, Tóth Barnit pedig egy győzelem választotta el a dobogótól, végül ötödikként zárt. A feltörekvő ifjú tehetség, a legkisebb Tóth testvér, Zsombor egészen a döntőig verekedte magát, ahol vazari vezetés után elég volt egy pillanatnyi figyelmetlenség és maradt az ezüstérem, ami így is gyönyörű teljesítmény.

A lányok ezúttal is kitettek magukért. Hornyánszki Lilla és Petrik Hanna idei sok szép eredményét egy-egy bronzérmemmel gazdagította, az elsőéves serdülő Száraz Csenge pedig „ipponparádét” bemutatva megnyerte a rangos versenyt.


Grand Prix, Bazin

Aranyérmes: Száraz Csenge (U15, 40 kg)
Ezüstérmes: Tóth Zsombor (U11, 38 kg)
Bronzérmes: Hornyánszki Lilla (U15, 40 kg), Petrik Hanna (U13, 32 kg)
Ötödik helyezett: Tóth Barna (U15, 38 kg)
Hetedik helyezett: Jakab Barna (U13, 38 kg)
Edző: Dobai László, Péri Balázs, Kanczler István


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Atomerőmű SE
Fotó: ASE, MJSZ)



Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.